Rychlý způsob sušení dýňových semínek

 

Sušení dýňových semínek není náročný úkol, pokud na to jdete pořádně. Stačí je dobře opláchnout od dužiny a dobře připravit k sušení. Navrhujeme, jak na to. Sušená dýňová semínka lze použít do mnoha pokrmů, včetně pečení.

Sušení dýňových semínek, ač se to může zdát jako zdlouhavá práce, není vůbec tak náročný úkol. Pro správné sušení semínek stačí znát pár jednoduchých pravidel. Můžete je pak použít k mnoha pokrmům nebo k večernímu filmu. Chutné a zdravé.

Jak sušit dýňová semínka krok za krokem

Dýňová semínka lze snadno sušit, díky čemuž jsou ideální pro mnoho pokrmů a také jako dokonalá svačina. Nejjednodušší způsob, jak je sušit v troubě, je jednoduchá a rychlá metoda.

Může však být problém semínka z dužiny opláchnout . Musíte to udělat velmi opatrně, aby se zbytky dužiny v troubě nespálily nebo nezpůsobily hnilobu semínek. Naštěstí existuje způsob, jak to obejít.

Jak sušit dýňová semínka?

Dýni rozkrojte napůl a poté vydlabejte všechnu dužinu. Dejte to na síto. Využijte také některý z dýňových receptů a připravte si tak aromatické jídlo a lahodnou svačinku najednou. Sítko s dužinou umístěte do dřezu a opláchněte pod tekoucí vodou . Semínka stále mlejte, jako byste chtěli ovoce rozetřít do hladké pěny. Dužnina se bude postupně oddělovat od semínek a stékat do dřezu.

Aby nedošlo k ucpání odtoku, můžete jej zakrýt zátkou a čas od času odstranit všechnu dužinu do samostatné misky. Nakonec ho vhoďte do nádoby na bioodpad . Jakmile všechna semínka opláchnete, položte je na suchý hadřík a důkladně osušte. Pokud jsou ještě mokré, v troubě nevyschnou, ale „upečou“.

Na plech dejte sušená dýňová semínka a posypte solí . Vložíme do trouby vyhřáté na 60-70 stupňů asi na hodinu. Ochlaďte v troubě se zavřenými dvířky. Nakonec hotová semínka nasypte do zavařovací sklenice a sáhněte, kdy budete chtít.

Na co všechno můžete použít sušená dýňová semínka

Sušená dýňová semínka jsou skvělá jako příloha k chlebíčkům nebo krémovým polévkám. Můžete je (po oloupání) použít i na domácí chléb nebo jiné pečivo. Použijte je také do salátů a přidejte je do domácí granoly . Dýňová semínka jsou zdrojem zinku a hořčíku, proto se vyplatí po nich sáhnout co nejčastěji. Zároveň neobsahují velké množství tuku, což z nich dělá perfektní svačinu.